Mot BETT med Lidingö

 

Förberedelser och funderingar

Det är tisdag morgon när samtliga resenärer ses på Arlanda för avresa mot London och BETT-mässan. Syftet med resan är att ge chefer och medarbetare insikter som skall underlätta arbetet med skolutveckling och digitalisering. Under veckan kommer vi gemensamt ges möjligheter att lyssna på några av de främsta föreläsarna inom skolområdet. Utöver detta ges möjlighet att knyta kontakter och nätverka med andra kommuner för att på så sätt få ny tankar och idéer för att våga utmana traditionella roller och tankesätt.

Eftersom gruppen består av en del nya medarbetare är detta också ett sätt att bygga ett team som förhoppningsvis skall arbeta tillsammans under många år. Förberedelserna inför resan har bland annat bestått av möten då vi gemensamt gått genom vad vi vill ha ut av resan och hur vi får ut det vi önskar.

– I dag råder det ett strakt omvärldstryck som innebär att vi, bland annat, behöver driva en digital satsning i våra skolor och förskolor, säger utvecklingschef Sara Penje, och det är viktigt att få mer kunskap i detta förändringsarbete.

Till BETT-mässan kommer varje år närmare 50 000 besökare för att lära mer om innovativa pedagogiska och tekniska lösningar. Bland utställarna finns representanter från olika myndigheter, läromedelsföretag och it-företag. Det arrangeras också seminarier kring utbildning, it och lärande. Årets mässa pågår 25-28 januari.

På BETT-mässan får vi ta del av den senaste forskningen och knyter viktiga kontakter och vänskapsband. Besöket på mässan ska också ge Lidingös representanter en samsyn kring hur skolans och förskolans digitalisering ska drivas och ledas på bästa sätt.

– Eftersom vi är en stor grupp som tar del av mässans utbud har vi goda möjligheter att omsätta nya kunskaper i vår vardag, säger Sara Penje. Vår förhoppning är att fler medarbetare ska kunna delta nästa år. På så sätt kan vi få ännu bättre förutsättningar att låta nya idéer och verktyg att få genomslag i verksamheterna.

Vi tycker också att det är viktigt att sätta det kollegial lärandet högt. Därav tillkomsten av denna sida. Här kommer du kunna följa och ta del av vad vi upplever under veckan. Hoppas du tycker att det kommer att vara intressant.

 

 

Annonser

En reaktion på ”Mot BETT med Lidingö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s