BETT-mässan

Torsdagens föreläsningar hålls ut på mässområdet och Darja Isaksson inledde dagens arbete. Darja är invald i regeringens innovationsråd valde att tala om hur vi gemensamt identifierar och diskuterar skolans digitala utmaningar i ett samhällsperspektiv.

Med fokus på innovation, nytänk och nätverk genererade vi tillsammans idéer och konkreta förslag på vad vi kan göra för att forma skolans framtid

Efter en tur runt på mässan tillsammans med Hans Barje där vi fick uppleva och testa VR och andra spännande verktyg för ett utökat lärande var det dags för Sven Törnqvist. Sven är Head of Digital Business Development på EQT. Här reflekterades det kring ledarskap i en tid av förändring. Vad krävs för att leda i en tid av digital transformation? Hur ser det ut i andra branscher? Hur kan vi ta stöd av varandra utifrån ett ledarskapsperspektiv. Mycket i föreläsningen återknöt till gårdagens föreläsningar och diskussioner.

Riksdagsledamoten Maria Stockhaus avslutade eftermiddagen med att berätta om hur hon använder den politiska arenan för att förändra förutsättningarna för skolan i framtiden. Vad krävs och hur arbetar de förtroendevalda för en positiv förändring i skolan utifrån digitala förutsättningar?

Ikväll fortsätter vi med nätverkandet under temat ”Building bridges”.

Blogg in, blogg out!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s