Lin Talks

Fredagen startade för skolledarens med prisutdelning där pris delades ut för kreativitet samband med filmskapande och nytänkande kring skola. Samtliga pris som delades ut innehöll skolledare från Lidingö. Bra jobbat! Där efter följde reflektion i basgrupperna innan samtliga fick tillfälle att se sig om på mässan.

Eftermiddagen innehöll ett Ted Talk där jag själv fick möjligheten att delta tillsammans med några av skolvärlden vassaste personligheter. Korta Ted talk och en lång debatt där tankar kring skola och utbildning ställdes på sin spets. Hur skapar vi en bättre skola? Hur tar vi nästa steg trots att skolorna aldrig varit bättre än de är nu? Behöver vi rädda världen eller bara oss själv?

Det var ett gäng nöjda deltagare som sen eftermiddag lämnade BETT och ExCeL arena.

Några valde att ta en tur i London medan andra vilade en stund på hotellet. Klockan åtta återsamlades vi igen för gemensam reflektion kring hur det har varit, bad vi tar med oss hem samt vad varje verksamhet ska åstadkomma för förändringar. Om varje deltagare tar med tre saker och omsätter har vi gjort 100 förändringar i våra verksamheter vilket är ett steg i rätt riktning.

Nu utvärderar vi denna resan och har förhoppning att den gett deltagarna blodad tand och att vi nästa år kan delta med ett ännu större antal deltagare och pedagoger.

Omvärlden för ändras och vi behöver förändras med den för att hela tiden ge våra barn och ungdomar de bästa förutsättningarna för att utvecklas till ansvarsfulla, kreativa och empatiska världsmedborgare.

Allt nytt är inte bra, men vi kan vara säkra på att allt bra är nytt!

Blogg in, blogg out!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s