We are all learners på Harvard School of Education

Måndagmorgon och frukostsamling kl 07:00 hos Peete. Vi är pålästa och förberedda inför dagens första dragning. Förvaltningen och varje skola har fått i uppgift att presentera sina verksamhetsutmaningar utifrån visionen för vad vi har försökt att göra fram till nu för att utveckla ett tillgängligt lärande, vad vi har arbetat med och vilka utmaningar vi har stött på.

Lee Teitel, faculty director Harvard hälsar oss välkomna och går igenom veckans kursupplägg. Tomas Heheir förläser om forskningsresultat kring inkludering och poängterar specifikt kopplingen mellan inkluderade elever och framgång i vuxenlivet. Forskning visar att efter avslutad skolgång har elever som varit inkluderade 11% större chans att ha en anställning som vuxna, har en 2100 dollar högre medelinkomst samtidigt som sannolikheten att man lever självständigt ökar med 10%. Med denna kunskap om vad forskningen faktiskt visar blir oförsvarbart att inte arbeta för inkludera alla barn och elever.

Harvard 1

Sam Johnson introducerade principerna för UDL och visade flera exempel från verkligheten. Vi tar med hur viktigt det är med en tydlig planering ur ett UDL-perspektiv för att säkerställa att alla ges möjlighet att lära sig utifrån sina förutsättningar.

Eftermiddagen ägnade vi oss åt att förbereda oss inför morgondagens studiebesök genom flera praktiska övningar i ”problem i praktiken” under ledning av Lee T.

Dagen avslutades med en rundvandring på Harvard campus. Nu väntar arbete med varje enhet för att summera och reflektera kring dagens lärande

Det vi tar med oss från dagen är att det barn inte lär om vi som vuxna inte lär. Därför är det viktigt att vi ständigt utvecklas och har en rörelse framåt. Att få vara en del här och samverka med några av de mest framstående forskarna i världen ger oss nya infallsvinklar på de utmaningar vi jobbar för att lösa. Funktionshinder får aldrig hindra elevers möjligheter.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s