Universal Design for Learning

”The dawn is braking it’s early morning. The bus is waiting it is blowing it’s horn”. Textraden från låten”Leaving on a jetplane” passar bra in på starten av dagen. Uppstigning kl 05 och samling 06.40 för avfärd till Susan B. Anthony Middle School. En skola med stor andel elever med annat modersmål än engelska, men också en skola som arbetar med UDL (Universal Design for Learning) vilket skulle kunna beskrivas som en form för planering för att skapa uppgifter som gynnar lärande hos alla elever oavsett sätt att lära. Är du nyfiken hittar du mycket information på http://www.udlcenter.org/

Skolan har växt mycket de senaste åren och har idag 600 elever fördelat på 3 årskurser. Vi startade med en gemensam genomgång i skolan storslagna bibliotek för att sedan gå ut och göra klassrumsbesök med hjälp av modellen för läranderonder. Vi såg lektioner som till väldigt stor del var byggda på UDL. Varje lektion startades med ”Do now” vilket ledde till att uppstartstiden blev väldigt kort. Eleverna var igång med att arbeta inom en minut vilket var spännande att se. Efter observationerna delade vi med oss av vad vi sett genom icke värderande fakta.

Harvard 11

Tillbaka på campus fortsatte vi arbeta tillsammans med Sam Johnston kring UDL. Sam presenterade väldigt intressant forskning kopplat till genus och resultat som kan vara av intresse att arbeta vidare med på hemmaplan. Vi arbetade också med ”Feedback on written assingments study”. På vilket sätt vi ger feedback för att få elever att växa av uppgifterna (jmf Carol Dweck)

Harvard 10

Dagen fortsätter med att vi under handledning av Lee Teitel arbetar vidare med ”Team Consolidation and Planning” Tanken är att våra planer skall vara klara imorgon eftermiddag så det blir säkert en hel del kvällsjobb.

Ikväll bjuds alla deltagare in till middag på Harvard Faculty Club tillsammans med undervisande professorer. Imorgon är en ny dag och arbetet med våra planer fortsätter!

Harvard 30

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s